Welke maat condoom heb je nodig?

2022-10-24
Condoomenzo.nl

De ene penis is de andere niet, ze bestaan in alle vormen en maten. Als je veilig seks wilt hebben dan kun je ervoor kiezen om een condoom te gebruiken. Het is een van de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen ter wereld, en zijn dus ook in alle vormen, maten, en zelfs smaken verkrijgbaar. Maar welke maat condoom heb je nodig voor jouw penis? We leggen je er alles over uit in dit artikel.

 

Soorten condooms

Er bestaan zoveel verschillende condooms dat je soms niet weet waar je moet zoeken. Je hebt ze zelfs in de vorm van dieren, de zogeheten 'fun condooms', maar ook met smaakjes, zoals aardbei en chocola. Er bestaan condooms voor mensen die gevoelig zijn voor latex, en extra dunne exemplaren voor mensen die minder genot ervaren tijdens het gebruiken van een normaal condoom.

Je ziet dus bijna door de bomen het bos niet meer. Welke maat heb je nodig voor de lengte en omtrek van jouw penis? Je kunt moeilijk het hele schap van de drogisterij kopen om thuis te passen welk condoom het beste is. Gelukkig bestaan er condoommeters voor zodat je de juiste condoom maat kunt bepalen. Dit handige hulpmiddel kun je thuis gebruiken voordat je besluit om een pakje rubbertjes te kopen.

 

Welk condoom past het beste?

condooms worden al decennia gefabriceerd, en de industrie is tegenwoordig volop in ontwikkeling. Merken zoals Durex zijn voortdurend bezig om innovatieve exemplaren te ontwikkelen. Daarnaast zijn er vaak ook andere middelen verkrijgbaar, zoals orgasmevertragende gels, stimulerende spray,s en hulpmiddelen zoals een erectiemiddel. De condoom is echter het meest bestelde en meest favoriete voorbehoedsmiddel dat wordt gebruikt door consumenten.

Even verder over een condoom dat goed moet passen. Het mag uiteraard niet te strak of te los zitten. Met een condoommeter wordt de juiste maat vastgesteld aan de hand van nominale breedte. Dit is de doorsnede van het condoom. Als we kijken naar de gemiddelde breedte in Nederland dan ligt deze variëren tussen de 52 mm en 56 mm. Maar dit is een gemiddelde, dat hoeft uiteraard niet op jou van toepassing te zijn. Je kunt er altijd nog een meetlint bij pakken.

De penis moet dus wel in een comfortabel regenjasje zitten om optimaal te kunnen genieten van het spel der liefde. Een condoom dat te los zit kan afzakken en dat geeft ruimte voor ongelukjes waar je niet op zit te wachten. Een te strak condoom daarentegen knelt de boel af, en is verre van comfortabel. Het is dus belangrijk dat je de juiste maat rubber in je portemonnee hebt zitten als je denkt dat je seks gaat hebben.

 

Waar kun je de beste condooms kopen?

Er zijn talloze winkels en webshops waar je condooms kunt kopen. Ze zijn zelfs te koop in de lokale supermarkt. Mocht je ze anoniem willen bestellen dan kan dat uiteraard ook, de meeste webshops versturen dit soort artikelen discreet, dus de postbode ziet geen enorme afbeelding van een condoom met jouw naam eronder op een envelop tijdens het gaat bezorgen.

Dus een goede voorbereiding is het halve werk, dat scheelt een hoop gênante situaties en ongelukjes. Het is ook leuk om samen met je partner te zoeken naar condooms en andere seksspeeltjes. Seks hoort leuk te zijn, dus waarom zou je geen condoom bestellen in de vorm van een giraffe? Er bestaan zelfs 'glow in the dark' condooms. Dat levert toch hilarische taferelen op in het donker? Vergeet vooral niet te genieten, want het hebben van seks is heerlijk.